zondag 26 april 2009

't Rooie (nacht) Hempje

Yes! Ik ben trots, mijn Rooie Hempje is af! Het project sprak me enorm aan, en wilde dolgraag meedoen, maar dan: wat ga je maken? Het liefst iets wat je echt gaat dragen natuurlijk! Zo kwam het idee voor een nachthempje! (klik met links op de foto's voor een vergroting)

Tataaaaaaaaaaaaaa: dit is het geworden!
Ik heb gedeeltelijk deze intructies gevolgd: http://rooiehempje.creabh.nl/Variatie%20Kantinzet.pdf Het kant aan de bovenkant heb ik anders verwerkt: Ik had een mooie brede kant van 22 cm en vond het zonde dit niet volledig te gebruiken. Het bovenlijf is gedeeltelijk transparant, gedeeltelijk 2 lagen, zie foto hieronder:
Daarnaast heb ik het patroon verlengd en het kant aan de onderkant gezet. Het kant aan de onderkant sluit niet rondom aan, er zitten splitjes in

Detail bovenlijfje 1:

Detail bovelijfje 2:

Bijpassende slip:

Detail slip, achterkant:

vrijdag 24 april 2009

Productieve dag!

Vanmiddag samen met Veronique achter de naaimachine gekropen, en... we zijn behoorlijk productief geweest!

Het roze setje voor Fleur is af:


Voor Soraya het strandrokje bij de bikini, de (asymetrische) voorkant:

Hier zie een een stukje van het gestreepte achterpandje:


Al een hele tijd geleden heb ik deze bh gemaakt:

(bh met zijstuk van Syldesign) Het was er nog maar steeds niet van gekomen een bijpassende slip te maken. Vanaf vandaag een compleet setje!

Ondertussen heeft Veronique van restjes stof een rugzakje gemaakt:

De andere kant:

( Met dank aan Hans die de atelierruimte beschikbaar heeft gesteld )

zondag 19 april 2009

Het Rooie Hempje materialen

Ook ik heb inmiddels en de patronen, en de materialen in huis! http://rooiehempje.creabh.nl/


Nu nog het patroon aanpassen en de schaar erin!

Op de plank (projectjes die nog gemaakt moeten worden)

De bikini rechts op de foto is van Soraya, van het kinderkledingmerk 5&co (zie http://www.5enco.nl/) Ik heb haar beloofd een bijpassend wikkelrokje te maken. De materialen links op de foto komen van Kantje Boord (uiteraard!)

Deze geweldige set ligt al sinds het najaar op de plank. Nog steeds ben ik op zoek naar HET patroon. Links een bedrukte lycra met als je goed kijkt daarnaast een zelfde print op gaasstof, kantjes en bandjes...... Wat zou het gaan worden?????

Twee setjes Fleur

Voor het eerst echt ondergoed voor Fleur gemaakt. (als je een rompertje niet meetelt ;-) Zelf heeft ze de elastiekjes uitgezocht, ik de bijpassende jersey en lycra. Dit was voor mij de eerste keer dat ik met omvouw-elastiek werkte, wat een $%^& spul zeg! Ik ben nooit zo van het spelden en rijgen, maar bij dit spul krijg ik het anders echt niet netjes!
De roze set moet nog omgezoomd worden... tweelingnaald gebroken, inmiddels een nieuwe in huis
Deze is af! De groene is met een slip, de roze met boxershortje.

Katoentjes, dekbedje af!

Twee weken geleden met Veroo naar de Albert Cuijp geweest. Allebei hebben we een verzameling katoentjes ingeslagen voor rugzakjes, dekbedovertrekjes en speelkleden. Het eerste project is klaar: het dekbedovertrek (en kussensloop). Fleur slaapt in een juniorbed, met een tussenmaat dekbed waar helaas weinig keus in overtrekjes is, dus zelf aan de slag! ;-)



Deze komen van de Albert Cuijp:

Deze komen van Kantje boord:

De onderste zijn nog niet gebruikt... Ze gaan gebruikt worden voor het rugzakje!