zondag 21 juni 2009

Taartenparade

De afgelopen weken heb ik best wel veel taarten gemaakt, hieronder wat plaatjes:

Moederdagtaart voor (schoon)moeder Artha

Verjaardagstaart voor Martine

Sleepbootdagentaart (hemelvaart) Fleur heeft de decoratie uitgekozen. Ze heeft zelf de blaadjes gestoken en geholpen met de de onderkant ("water")

Detail van de Sleepbootdagentaart

Verjaardagstaart voor Nikki deel 1

Verjaardagstaart voor Nikki deel 2

De hulptroepen die meehielpen aan de 2 taarten voor de verjaardag van (tante) Willy

ChocoladeBOM!!! Het biscuitdeeg is met cacao aangemaakt. De vullig is een dijkje van botercreme en gevuld met abricozenjam. Het geheel is afgesmeerd met chocoladeglazuur. Hiermeer zijn de M&M's en KitKatrepen meteen vastgeplakt. Lintje zit eromheen voor het vervoer.

Detail van de ChocoladeBOM

En de 2e verjaardagstaart voor Willy. Bisquitdeeg, aardbeien, bakkersroom en botercreme zitten verstopt onder het marsepein.

Detail

zondag 7 juni 2009

een beetje van mezelf, en een beetje van Marlies Dekkers

Kerst 2008 heb ik deze MD bh gekregen uit de 'Platinum Limited Edition’. Eén van de cups is geborduurd en met strass versierd. De meeste slips van MD zijn niet bepaald ontworpen voor mijn figuur. Bij Kantje Boord heb ik een vrijwel gelijke lycra gekocht en daar een gladde tailleslip van gemaakt.
Met de naaimachine heb ik met wit garen in de stijl van de bh een stiksel op de slip gemaakt.

Met hotfix heb ik glimmertjes geplakt

Ik had niet heel veel strass in huis, dus het is een eenvoudige versie van de bh geworden.

Zo ziet het setje er bij elkaar uit.

1e BH met voorgevormde cup

Dit is mijn 1e BH met voorgevormde cup. De cup is een 115, beugelmaat 33. Ik heb de cup bekleed met een dunne, soepele lycra. Het rugpand bestaat uit 2 lagen; een laag gedesineerd over een huidkleurige, stevige lycra

Detail van de schouderband

De cup is net niet diep genoeg, waardoor het middenstukje net even afstaat helaas.... Ik ga nog een poging wagen en de cup meer op de rand inzetten. Of kijken of er een ander, dieper model te vinden is.

Bijpassende slip, omgezoomd met vouw-elastiek

zaterdag 6 juni 2009

Nieuwe materialen



Eigenlijk ging ik naar Kantje Boord om materialen te halen voor mijn rode BH...... (bij het Rooie Hempje, zie post hierboven) Maar er lag weer zoveel moois, dat kon ik natuurlijk niet weerstaan! Een zomerse dierenprint met auqa. Ik weer nog niet precies hoe ik het ga verwerken, want Kantje Boord had ook voorgevormde cups in alle maten binnen, ik ga er nog even op broeden, denk dat ik BH met Zijstuk als uitgangspunt neem, en daar de cup in verwerk.... hmmmmmm