zaterdag 12 september 2009

Ottobre top

In de Ottobre Woman 05/2009 stond oa een patroon voor een camisole top. Leuk patroon, uitproberen dus!

Ik heb de top eerst van een restje gemaakt. Deze stof is vintage... Niet alleen vanwege het printje, maar ook omdat ie al een jaar of 5 in de lapjesmap rondzwerft! Restje, dat betekent, puzzelen! De kanten rand was dan ook niet de bedoeling van het patroon... maar ja, wat doe je als je echt geen pandje meer kan knippen?????
De zij-achterpandjes hebben ook (noodgedwongen) een extra naad gekregen.... op heuphoogte. Door de stof niet heel opvallend... De bandjes en afwerking zijn gemaakt met omvouw-elastiek. Wat een heerlijk materiaal is dat toch. En wat fijn dat Kantje Boord dat in heeeeeeeeel veel kleuren heeft! Inmidels is de bijpassende slip ook een feit..... foto volgt
En dan.... Voor t echie:
Dit is de transparante versie van het stofje dat ik voor de Danglez bh heb gebruikt. De zoom moet nog afgewerkt worden. (en als je denkt: de top valt een beetje raar??? De pop is maatje 36, en dat is niet mijn maat! ;-) Ook hier zijn de bandjes van omvouw elastiek, en is het patroon verder gebruikt zonder aanpassingen.


Een bijpassende slip ligt al geknipt klaar.... De Danglez bh van deze stof is aangepast. De bandjes zijn opnieuw bevestigd zodat de bovencup minder trekt... foto volgt!

2 opmerkingen: