donderdag 25 februari 2010

25 februari, De TURBO aan!

Vandaag stond echt de turbo aan! Weken geleden al een afspraak gemaakt met mijn moeder om een daagje achter de naaimachines te kruipen, zij is al een tijdje bezig met een krijtstreeppak wat nu maar eens af moest, en ach, ik had ook nog wel wat projectjes...... Mijn Dirndl was natuurlijk klaar (ok, nog steeds een goed lintje/kettinkje regelen), en had het Dirndl-lijfje ook in mijn moeders maten getekend. Van een vriendin van mijn moeder komen regelmatig gordijnstalen etc mijn kant op, en daar heb ik het lijfje voor moeders van gemaakt:
Eigelnijk hadden we een spijkerrok klaarhangen voor eronder.... toen viel mijn oog ineens op deze oranje rok:
Grappige is dat mijn moeder het bijpassende oranje jasje 2 weken geleden heeft gebruikt voor een videoclipopname van mijn pa's Chianti koor (ok, Shantykoor ;-)
De bloes eronder is een jurkje dat mijn moeder ruim 30 jaar geleden in Benidorm kocht! Zo zie je maar, sommige dingen moet je echt NOOIT weggooien!
Jawel, op patroon!
Zwager Dennis heeft vandaag ook zijn outfit doorgepast, en deze hangt nu ook klaar:

En alweer zo'n dure combinatie van het Haarlemse modehuis "De Schalm"! (= kringloop!)
Bretels gepimpt (Linda, bedankt voor het zoeken!)
Ook nog tijd voor lingerie: de Vintage bh is een setje geworden!
Ik heb geprobeerd het broekje een soort jarretel-look mee te geven:
En dan deze blauwe slip: De bh is ook bijna klaar, alleen, ik kan dus werkelijk nergens meer mijn beugels vinden!!! Nu heb ik afgelopen weekend de zolder opgeruimd... het zal toch niet...... Hmmm gelukkig heb ik nog vrij, ik zeg morgen: KANTJE BOORD here I come!
Onder het zeer dunne kant een lampje huidkleurig powernet:

4 opmerkingen:

  1. Wow... dat gaat als een speer.. erg leuk te zien hoe je alles bij elkaar bedenkt, creeert en tot uitvoering brengt! Super toch.. quality time moeder dochter.. Moet een top feestje worden! enjoy de voorpret! xx lil (jammer dat ik em net niet heb gevoeld dinsdag! vond het wel heel gezellig!)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat heb je toch weer leuk slips gemaakt en je Duitse werkstukken, zijn geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. oh, dat feest kan niet al niet meer stuk. dat wordt een prachtig stel zo bij elkaar in de sneeuw. Je slips zijn ook erg mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen