zaterdag 27 februari 2010

Eye of the tiger!

Al een tijdje gleden had mijn vader lapjes van de Albert Cuijp meegenomen voor boxershorts, hij gebruikt al jaaaaaren door mij gemaakte boxers als pyama. Het gestreepte stofje was er eentje van. Alleen.... het bleken quiltlapjes te zijn, en die stof is geen 150 breed, dus kwam ik helemaal niet uit met het patroon! Jammer de pammer..... Toch een oplossing gevonden, bij Kantje Boord hebben ze ook quiltlapjes, en daar kwam ik de sterretjes tegen! Beetje knip en plak werk en tataaaaaaaaa: Eye of the tiger! Helemaal Rocky!

Zijkant, sterreninzet
En tja, en jullie weten, Kantje Boord = verleiding, dus ook deze baboesjkastof meegenomen:

En de zijkant met net even een ander printje
Zo, kan vader Joop weer lekker slapen!!!!!!!

donderdag 25 februari 2010

25 februari, De TURBO aan!

Vandaag stond echt de turbo aan! Weken geleden al een afspraak gemaakt met mijn moeder om een daagje achter de naaimachines te kruipen, zij is al een tijdje bezig met een krijtstreeppak wat nu maar eens af moest, en ach, ik had ook nog wel wat projectjes...... Mijn Dirndl was natuurlijk klaar (ok, nog steeds een goed lintje/kettinkje regelen), en had het Dirndl-lijfje ook in mijn moeders maten getekend. Van een vriendin van mijn moeder komen regelmatig gordijnstalen etc mijn kant op, en daar heb ik het lijfje voor moeders van gemaakt:
Eigelnijk hadden we een spijkerrok klaarhangen voor eronder.... toen viel mijn oog ineens op deze oranje rok:
Grappige is dat mijn moeder het bijpassende oranje jasje 2 weken geleden heeft gebruikt voor een videoclipopname van mijn pa's Chianti koor (ok, Shantykoor ;-)
De bloes eronder is een jurkje dat mijn moeder ruim 30 jaar geleden in Benidorm kocht! Zo zie je maar, sommige dingen moet je echt NOOIT weggooien!
Jawel, op patroon!
Zwager Dennis heeft vandaag ook zijn outfit doorgepast, en deze hangt nu ook klaar:

En alweer zo'n dure combinatie van het Haarlemse modehuis "De Schalm"! (= kringloop!)
Bretels gepimpt (Linda, bedankt voor het zoeken!)
Ook nog tijd voor lingerie: de Vintage bh is een setje geworden!
Ik heb geprobeerd het broekje een soort jarretel-look mee te geven:
En dan deze blauwe slip: De bh is ook bijna klaar, alleen, ik kan dus werkelijk nergens meer mijn beugels vinden!!! Nu heb ik afgelopen weekend de zolder opgeruimd... het zal toch niet...... Hmmm gelukkig heb ik nog vrij, ik zeg morgen: KANTJE BOORD here I come!
Onder het zeer dunne kant een lampje huidkleurig powernet:

maandag 22 februari 2010

"Leder"hose

Men neme: een broek van de kringloop, een paar bretels, een stuk elastiek en een decoratief bandje van Kantje Boord..... De broek tot onder de knie afgeknipt, tunneltje, elastiekje... 6 jeansknopen in de band geslagen...

Bandje op de effen bretels gestikt, en voila! Klaar is uw Lederhose!!!!!!!!

Dirndl klaar!

Vandaag flink de vaart erin gehad!!!! Rik had slaapdag na 3 nachtdiensten, Fleur de hele dag naar de opvang, mamma achter de naaimachine! Alle onderdelen zijn af, bloes, top, rok en schort, het enige dat nog moet gebeuren is een haakje en oogje op de rok!
De bloes heb ik niet volgens patroon gemaakt; de mouwen heb ik ongeveer 25 cm wijder gemaakt, meer poffend dus, langer en een elastiekje/ruche aan de onderkant van de mouw. Origineel was het patroon met een strak aanslutende mouw. Verder heb ik de knoopsluiting mv laten vervallen en er dus een soort T-shirt van gemaakt. De sluiting valt toch helemaal onder de top. Het ruche heb ik een stuk verlengd zodat het meer "roezelt".
Ik twijfel nog over het rijgsel.... Ik dacht dus dat een breder organza lint leuk zou zijn... maar toen ik het erin had gedaan.... mwow, niet echt wat ik wil geloof ik....

Hier boven een smal satijnen lint
Hier onder het bredere organza:

Ondertussen ook al begonnen met bijpassende sieraden, ketting:

De armband is al klaar, zelfde als de ketting, op elastiek; 5 vierkante plaatje, 5 spacers en 20 craquelé kralen.

zondag 14 februari 2010

Vintage en Dirndl

Dit is hem dan, de vintage bh waar ik zo mee geworsteld heb:

De basis is de het Danglez patroon, en daarin de 125 cup van Kantje Boord is verwerkt. Op zich past de bh, zit erg stevig, iets te fanatiek met plakcharmeuse geweest? Misschien valt ie ook iets kleiner omdat het middenvoorstukje een aantal keer is uitgehaald, en dus ook stukje afgeknipt, stofverlies.... Hmmmm... Voorlopig laat ik de voorgevormde cups even voor wat het is, ik ga de Danglez weer traditioneel maken, heb allerlei turquoise restjes bij elkaar gescharreld uit de lapjesbak!

Dan het nieuwe projectje: de Dirndl! De rok en het schort zijn al af, nu de blouse en het lijfje nog! Die moet ik nog knippen, goed he, niet met 10 dingen tegelijk bezig ;-) Niet zelf in vol ornaat nog, wel op de pop:

Rok en schort van de zijkant

Rok en schort van de voorkant

Detail: de rok is afgezoomd met een gestippeld biasbandje met een klein kantje