vrijdag 1 juli 2011

Tipje van de sluier

**Klik op de foto's voor een vergroting**

Vandaag, 1 juli 2011, was het zo ver; Marion trouwde met Boudewijn! Het blijft gek om een jurk die je wekenlang onder je handen hebt gehad "in het echt" op een bruiloft  te zien!

Marion kwam toentertijd bij me met een patroon en stof, ze had voor een groot gedeelte haar keuze al gemaakt. Tijdens het proces zijn er toch nog kleine aanpassingen gemaakt, bijvoorbeeld de bandjes-mouwtjes zijn een halter geworden! Voor de rok stond het model vast, maar was er de vraag; doen we wel of geen laag voile over het satijn? Uiteindelijk toch de voile om het geheel een wat zachter uiterlijk te geven. Ook is de sleep uit de voeringrok gehaald om het sleepje soepeler te laten vallen.

Eerst een paar foto's van de laatste pas:
Detail van de top; ik ben trots op de manier waarop het patroon doorloopt. Je moet weten dat de lap kant eigenlijk rechte  banen met ballen en stippen heeft. Als we de stof "recht" zouden gebruiken kwamen er grote stippen op borsthoogte, of een grote stip als schietschijf op de buik etc.  Kortom een gaaf kantje, maar niet als je het recht gebruikt, dus bedacht ik: als we hem nou eens "goed-fout" dus schuin knippen? Zo gezegd, zo gedaan, een flinke puzzel, hier en daar gesmokkeld, maar het resultaat mag er zijn!

De achterzijde sluit met een rijgsel. De top bestaat uit 3 lagen: een satijnen binnentop met baleinen, een satijnen buiten top en een laag kant. De halter is gemaakt van de voile van de overrok

Achterkant van de rok met sleepje, hier is goed de voile overrrok te zien
Van restjes stof heb ik bloemcorsages gemaakt. Fleur en ik droegen deze naar de bruiloft, Marion kreeg hem als kadootje na de plechtigheid zodat ze elke dag een stukje trouwjurk kan dragen ;-)
De corsage van Fleur
En dan, het gemeentehuis van Halfweg/Haarlemmerliede; de Kevers zijn populair vandaag! De dichte variant is van het bruidspaar dat voor Boudewijn en Marion trouwde, de cabrio van Boudewijn en Marion dus!
Hot Legs! De dochters van het bruidspaar stelen de show! Ook deze jurkjes hebben onder mijn naaimachine gelegen, niet om te maken, maar te vermaken!
Je hoort het de dame links zeggen: "Meissie, wat ben je mooi!"  Op deze foto is goed te zien hoe het sleepje valt. Ik heb er ook nog een omslagdoek bij gemaakt van een kreukorganza, het bleek geen overbodige luxe! Wind, regen, maar ook veel zon deze dag!
 Een foto waar de halter te zien is
Het bruidsboeket in de vorm van een wikkelarmband.
Een extra bruidsboeket wordt vanaf het bordes naar de vrijgezelle dames gegooid
 De hilariteit is groot als een 4 jarige jongetje het vangt!
De bruid houdt wel van een uitdaging... Haar eerste marsepeintaart is meteen haar bruidstaart! De verschillende lagen hadden ook nog verschillende vullingen, heerlijk!

6 opmerkingen:

 1. Prachtige jurk heb je gemaakt!
  Ik vind dat kant helemaal geweldig, zoals je dat verwerkt hebt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Krijg er kippenvel van, wat een mooie jurk is het geworden en zooo mooi zoals het kant verwerkt hebt. De bruid straalt, en terecht. Je hebt echt eer van je werk!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat ziet de bruid er mooi uit!
  Ja mag wel heel trots zijn op je werk.

  Mooi ook die corsage die je erbij hebt gemaakt.

  Saskia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat is mooi geworden daar mag je meer dan trots op zijn en zoals al eerder gezegd de bruid straalt.
  Gr.Corina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik heb maar 1 woord: PRACHTIG

  Wat onzettend knap zeg, echt, ik heb er respect voor! Supermooi geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw zeg, das nog eens een gaaf project. En wat is het mooi geworden! Prachtige kant ook. Vette complimenten.

  BeantwoordenVerwijderen