zondag 23 mei 2010

Baboesjka

Twee weken geleden nam 1 van de leiders van NSO Babushka afscheid. De vraag was of alle kinderen voor hem en baboesjkapop wilden schilderen/tekenen/knippen/plakken... Ik had nog de stof over van de baboesjkaboxer (zie post 27 febr) en zo onstond het idee om hem uit stof en vilt te maken. Samen met Fleur ben ik aan de slag gegaan. De pop is dubbelzijding en past precies in een A4 insteekhoesje. De voorkant:

De achterkant: De tekening en foto zitten achter plastic gestikt.

Bij Kantje Boord hebben ze heeeeel veel kantjes en bandjes, maar ook leuke katoentjes! (stof hierboven komt er ook vandaan) De laatste keer kwam ik het stofje hieronder tegen. Samen met de restjes van de dekbedovertrek en het rugzakje van Eline (zie post april 2009) is er deze jurk uitgekomen:
Het lijfje is van dubbele stof gemaakt, de zoom heb ik afwerkt met zelf gemaakt biasband van dezelfde stof van het bovenlijfje.

Tja, en dan zit je met restjes stof... met het idee van de baboesjka pop in mijn achterhoofd ontstond er dit:
Een baboesjka uitgeknipt uit de stof met ca 4 mm naad, met zigzagsteek op vilt gezet en met de kartelschaar in vorm geknipt. En met wat lintjes eraan en een veiligheidsspeldje op de achterkant heb je een leuke broche voor op bijvoorbeeld een spijkerjasje, deze is voor mijzelf:
En dan wil Fleur er natuurlijk ook eentje op haar spijkerjackie:
Op de verjaardag van Sofie:
Met Jelmer en Sofie:
Smile!!!!!!!!!!

vrijdag 21 mei 2010

Surprise lycra en uit d'oude Doosch

Het heeft even geduurd, maar.... tatataaaa, het setje met de surpise lycra is af! Model is de DB7 van Dangelz. Deze past stukken beter dan de eerste, de paarse. Op zich zit hij goed, draagt fijn, al een dag gedragen, alleen de naad op de cup valt teveel naar buiten. Voor het mooie zou ik de naad 2 a 3 cm naar middenvoor moeten verplaatsen.


Hieronder de complete set van de turquoise DB4, de slip had ik al een keer geplaatst, nu met de bh erbij. Ik wil wel een keer op zoek naar een pop die meer bij mijn maten past.... blijft een beetje behelpen zo...

zaterdag 8 mei 2010

Een beetje van mezelf, en een beetje van Marlies Dekkers!

Zondag ben ik samen met Lilian in Haarlem gaan shoppen. Lilian wilde wel eens kennismaken met alle leuke winkeltjes in Haarlem, en ja, dan MOET je ook even bij Nencies langs! ( http://www.nencies.nl/ ) En och, wat vervelend er hing een rekje met afgeprijsde Marliesjes, dus... passen! Lilian hield er uiteindelijk twee over, een vrolijk roze/rood exemplaar en een wat bravere zwart/bruine. Uiteindelijk koos ze voor de zwart/bruine. Twee dagen later... telefoon, of ik die andere toch ook nog wilde halen???? En natuurlijk kon dat! Nu hadden we er geen slip/string bij gekocht omdat die niet helemaal op ons model billen ontworpen zijn. Voor bij mijn set zou ik zelf sowieso al een slip maken, en als we dan toch bezig zijn, doen we er ook eentje voor Lilian bij:

Klik op de foto voor een vergroting, dan zie je dat tussen de roze bandjes ook nog een rode zit. Ik heb zo'n zelfde bloemenschuifje als van de slip ook op de bh gezet, nu maar hopen dat ze het leuk vindt, anders is het bloemetje zo van de bh gehaald, die zit met een maar steekjes erop. Morgen gaan we de set langsbrengen, ben benieuwd of de slip past. De slip is afgewerkt met een roze picot met satijnbiesje

En hieronder mijn set:

Ik heb van het voorpandpatroon en het achterpandpatroon een stuk van de zijkant gehaald en deze tegen elkaar gelegd. Hierdoor ontstaat een zijpandje van een centimeter of 12 breed. Afgebiesd met omvouwelastiek lijkt op de cups van de bh. De slip is versierd met bandjes, ook hier zit tussen de roze weer een rode verstopt.

dinsdag 4 mei 2010

Funny Flowers en boxer

Vanmorgen mijn lockmachine opgehaald, die was weg voor een onderhoudsbeurt, dus die moest even uitgetest worden, en jawel, alles doet het weer!

Setje voor Fleur in thema Funny Flower van het Zelf lingerie maken forum:
Het setje is gemaakt van een katoenen tricot die bedrukt is met een soort puffy bloemen. De roze bloemen zijn zowat lichtgevend! Lekker gek! Afgezoomd met hard roze omvouwelastiek.

En een boxer voor Rik, gemaakt van een zachte lycra:
Detail van de stof:
Ik heb het patroon getekend nav een bestaande boxer. Voorheen maakte ik vaak boxers van katoen, dit is de eerste poging van een stretch boxer. Kruis is gevoerd met katoen, de stof is een couponnetje van Kantje Boord, en ook het elastiek komt hier vandaan.

zaterdag 1 mei 2010

Schaal gevoegd

En zo is mijn mozaiekschaal geworden:Een heel ander gezicht nu deze gevoegd is!